ПРИДБАННЯ ШКІЛЬНИХ АВТОБУСІВ НА ВОЛОВЕЧЧИНІ

заблокував Антимонопольний комітет України – в інтересах постачальника російських «ПАЗиків»

У Воловецькому районі призупинена процедура закупівлі трьох шкільних автобусів замість тих, які вилучили для потреб АТО в 2014 році. Процес заблокував Антимонопольний комітет України через скаргу ТОВ «Радіал – Україна», що постачає зроблені в Росії «ПАЗики».

Як повідомили в прес-службі ОДА, товариство подало в АМКУ скаргу, оскільки в тендерних умовах вказана вимога, що автобуси мають бути з 6-циліндровими дизельними двигунами, а ПАЗ під неї не підпадає.

– Автобуси перевозитимуть дітей у високогірних селах, тому їм потрібні потужні двигуни, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. – Цим і зумовлена вимога в тендерних торгах. В Україні є принаймні три виробники таких автобусів, однак АМК, послухавшись постачальника російських «ПАЗиків», заблокував закупівлю.

Виходить так, що Росія, розв’язавши війну на Донбасі й розбивши наші автобуси, які перевозили військових, тепер за допомогою Антимонопольного комітету блокує закупівлю автобусів українського виробництва! Чиновники АМК «не бачать» підвищення цін на пальне й продукти, що б’є по кишені кожного українця, а вчепилися в три шкільні автобуси у найбіднішому високогірному районі Закарпаття! У підсумку державна програма «Шкільний автобус» на Воловеччині зірвана, голова РДА, перенервувавши, потрапила в лікарню, а діти у високогірних селах до 1 вересня не отримають автобуси й ходитимуть по 3 – 5 кілометрів пішки. То в мене питання – на чиї інте­реси працює Антимонопольний комітет – України чи Російської Федерації?

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*