«Станкович-фест» стартує на Закарпатті!

ІІ міжнародний конкурс-фестиваль класичної музики проходитиме на батьківщині нашого всесвітньо відомого композитора Євгена Станковича – у Сваляві.

Відкриття фесту заплановане в санаторії «Квітка полонини» 21 лютого о 10 годині. Цього ж дня розпочнуться й прослуховування конкурсантів. Натомість урочисте нагородження та гала-концерт переможців відбудеться 25 лютого у Свалявському районному будинку культури. Про це у четвер на брифінгу в ОДА розповіли організатори – керівник заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук та голова ГО «Квітка фест» Тетяна Голонич.

«Євген Станкович – це величина світової класичної музики, – каже Наталія Петій-Потапчук. – Нам дуже приємно, що маємо такого славного земляка і можливість організовувати фестиваль його імені».

До речі, головою журі буде сам Євген Станкович. Підготовка до заходу дуже серйозна. Сподіваємося, що й цьогоріч наша область буде найкращою в усіх номінаціях. Адже попередній фест уже продемонстрував високий рівень закарпатських молодих композиторів і музикантів. У конкурсах виступатимуть індивідуальні виконавці, ансамблі та великі колективи. Є й нововведення – цього року вікова категорія учасників не обмежена».

«Stankovych fest» – унікальний, бо в Україні конкурсів, які пропагують  високе академічне мистецтво, небагато. Отож буде представлена музика абсолютно різних жанрів – фортепіано, струнно-смичкові інструменти, академічний та джазовий вокал. Змагатимуться понад триста талантів із різних областей України. До нас приїдуть і учасники зі Словаччини, Польщі, Угорщини.

Склад журі теж вражає потужними іменами. Адже судитимуть відомі діячі культури нашої держави та зарубіжжя, зокрема з Франції та Канади.

Натомість Тетяна Голонич повідомила, що вперше проведуть конкурс у номінації «юний композитор». А місцем його проведення обрали школу, де вчився Євген Станкович. Решта прослуховувань пройде на базі двох санаторіїв у Свалявському районі.

Маріанна ШУТКО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*