СИГНАЛ ЦИФРОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ «ГЛЮЧИТЬ»

по всій області – користувачі скаржаться

З цього приводу крайові обранці звертатимуться до Президента України, Верховної Ради, Кабміну, Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо покриття цифровим сигналом території Закарпатської області» планують розглянути в ході 10-ї сесії.

У документі сказано, що споживачі повідомляють про проблеми з сигналом по всій території краю. Перехід від аналогового до цифрового ТБ у перспективі відкриває можливості для прийому понад 40 (а наразі – 14) загальнодержавних програм високої якості. Цифровий стандарт телебачення у нас впроваджує київське ТОВ «Зеонбуд». Воно в 2011-му змонтувало передавачі в Ужгороді, Хусті, Мукачеві, Сваляві, Рахові та Великому Березному, що охоплюють приблизно 50% території області. Такі райони, як Міжгірський та Воловецький, взагалі не мають цифрового покриття, частково ним забезпечені Великоберезнянський, Перечинський, Свалявський, Тячівський, Рахівський та Іршавський. Роботи з подальшого розширення передавальної мережі не ведуться, отже є передумови, що після припинення роботи аналогових телевізійних передавачів на Закарпатті може значно зменшитися інформаційний простір, а в деяких районах він буде відсутній.

Регіональні телеканали зараз недосяжні для жителів Берегівщини й Виноградівщини, що спричиняє вакуум якісної і своєчасної інформації, яка стосується рідного краю. Загалом нині ТОВ «Зеонбуд» покриває всього третину області.

Відповідно до Плану заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, поетапне відключення аналогового заплановане на березень 2018-го. Відтак депутатський корпус висловлює занепокоєння, що глядачі залишаться взагалі без ТБ та звертаються з проханням вжити заходи, необхідні для максимального покриття цифровим сигналом території Закарпаття, інформує прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*