В ОВІРах будуть електронні черги?

Паспорти громадянина України у вигляді ID-картки отримали 13 тисяч 279 закарпатців, а закордонні – понад 43500, що майже на рівні аналогічного періоду минулого року. Оформити біометричні документи наразі можна в усіх районах області.

Про це повідомив начальник крайового ГУДМС України Ігор Михайлишин на колегії. Також прийнято до розгляду 140 клопотань про набуття громадянства України та оформлено 329 виїздів на постійне місце проживання. Найпопулярнішими для еміграції закарпатців є Угорщина, США, Німеччина та Чехія.

Нині на обліку Головного управління перебуває 1557 іноземців, які документовані посвідкою на тимчасове проживання. Більшість із них знаходиться на території Закарпаття у зв’язку з працевлаштуванням на підприємствах краю та роботою в релігійних організаціях. А постійно в області проживають 2447 іммігрантів.

За п’ять місяців року до районних та міських бюджетів від адмінпослуг, які надаються територіальними підрозділами міграційної служби, надійшло 11 мільйонів гривень. Ігор Михайлишин звернув увагу присутніх на необхідність активізувати співпрацю з органами місцевого самоврядування, аби дати старт розвитку сервісу електронної черги в області. Це дозволить зробити прийом громадян прозорим та комфортним, повідомляє Ольга Поштак, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*