Вітровал пошкодив понад тисячу гектарів лісу

За оперативними даними, останній березневий вітровал пошкодив майже 1 000 гектарів лісу. Точніше – 995,2 га, в тому числі суцільно – 31,6 га.

Вітроломи та снігопади знач­ну шкоду завдали масивам, розташованим в угіддях Мукачівського ЛГ (381,8 га), Виноградівського ЛГ (218,8 га), Брустурянського ЛМГ (170 га) та Свалявського ЛГ (78,6 га). Стихія понищила близько 20 000 кубічних метрів деревини. Наразі працівники державної лісової охорони та відповідних органів проводять обстеження держлісфонду для оцінки обсягів пошкодження насаджень.

Внаслідок буревію найближчим часом потрібно буде розробити десятки тисяч кубометрів деревини, адже вітровальні та вітроломні ділянки є потенційними осередками шкідників та хвороб лісу, таких, як гнилі, трутовики, опеньок осінній тощо. Крім того, після висихання повалених крон такі ділянки стають надзвичайно пожежонебезпечними. Становище ускладнюється тим, що при настанні теплої погоди вітровальна та буреломна деревина бука під дією високої температури повітря та прямого сонячного світла за короткий час «запарюється» і стає непридатною для переробки.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*