Виноградівські майстрині підготували спільну виставку

У галереї «Імпасто» відбулася мистецька акція п’яти майстринь, які представили вишивку бісером, хрестиком, «алмазну вишивку», декупажні вироби.

Свій доробок показали Богдана Задорожна з Королева, Оксана Мигляс із села Онок, городянки Наталія Гірка, Наталія Данкович, Олена Капустянова. Остання представила декупажні пляшки з використанням найрізноманітнішого матеріалу.

Наталія Данкович, директор центру «Розумашки», яка займається вишивкою з раннього дитинства, пояснила, що вишивка, перш за все, дає відчути зв’язок із нашими бабусями й прабабусями, які не одне століття творили цю трудомістку красу і вміли її відчувати. Вона відтворює часи, в яких народжувалася. Кожен відрізок часу в минулому мав характерні кольори, набір ниток або бісеру, яких уже не було в наступні десятиліття. Ніколи не буває однакових робіт, навіть, якщо використовується якась одна схема. Вишивка – це творчість і, як визнають художники, набагато складніша, ніж створення картини. До нинішної виставки всі майстрині навіть не були знайомі. Тільки завдяки організаторці Валентині Костьо вони зійшлися на спільному виставковому майданчику.

Василь ГОРВАТ
м. Виноградів

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*